Hva er Sydenapoteket?

Sydenapoteket er en tjeneste der nordmenn som bor store deler av året på Gran Canaria, i CostaBlanca/Alicante-området eller i Malaga/Costa del Sol-området  kan få levert sine kjente legemidler fra et norsk apotek. Tjenesten er spesielt hensiktsmessig for de som har behov for betydelige mengder legemidler, som foretrekker å bruke de merkenavnene de kjenner fra Norge, men som ikke ønsker å reise med store mengder i håndbagasje.

Hvem står bak Sydenapoteket?

Bak Sydenapoteket står Ditt Apotek Amfi Os.  Dette apoteket er eid av et frittstående selskap som heter Apovest AS.  Apovest etablerer og driver apotek i Bergensregionen (Sandviken apotek, Sund apotek, Fana apotek, Øygarden apotek, Ditt Apotek Amfi Os og Dale Apotek).  Hovedkontoret ligger i Bergen og du kan finne mer informasjon på www.apovest.no.

Hvilke legemidler kan dere levere?

Vi kan i utgangspunktet levere alle legemidler som har markedsføringstillatelse i Norge, samt mange såkalte uregistrerte legemidler.

Av hensyn til streng lovgivning i Norge og Spania har vi ikke mulighet til å levere legemidler i utleveringklasse A og begrenset mulighet i utleveringsklasse B.  Dette gjelder i hovedsak sterke smertestillende legemidler (f.eks Dolcontin, Oxycontin og Oxynorm) og legemidler som brukes i behandling av ADHD (f.eks. Ritalin) samt noen sovemedisiner og beroligende legemidler.  Du kan finne en oversikt over disse legemidlene på hos Legemiddelverket.

Vi har også mulighet til å levere de fleste kjølevarer, men det må påregnes litt lengre leveringstid (inntil 2-3 uker) for disse varene.

Kan dere levere handelsvarer og forbruksmateriale også?

Ja, vi kan også levere alt av vanlige handelsvarer og forbruksmateriell som f.eks. stomiutstyr, engangskateter, inkontinensmateriell og ernæring.

Vi kan dessverre ikke levere medisinske gasser som f.eks. oksygen.  Men det er andre firma som kan hjelpe her http://www.meditek.no/oksygen-og-reise

Hva med egenandel, minstepensjon og frikort?

Dette fungerer som om du står i disken på et norsk apotek.  Dersom legemidlene dine er foreskrevet på blå resept betaler du 39% av verdien opp til 520 pr 3-måneders periode.  Dersom du har oppnådd frikort eller er minstepensjonist betaler du ikke egenandel.

Vi håndterer også refusjon for legemidler som foreskrives for helseforetakenes regning (H-resept) og uten egenandel for kunde, samt Jernbanepersonalets helsefond.

Hva koster dette da?

Sydenapoteket tar et honorar på 300 kr pr bestilling – uavhengig av antall forskjellige varer og kvantum.

Hvor lang leveringstid må jeg regne med?

Vi har 2-3 leveranser hver måned til hver av leveringsstedene i høst, vinter og vårsesongen, og noe sjeldnere på sommeren.  Du finner en oversikt over leveringstider og bestillingsfrister på forsiden av www.sydenapoteket.no.

I noen tilfeller kan apoteket ha varene i bestilling og du bør i utgangspunktet regne med ca 1 ukes leveringstid.  Farmasøyten vil gi deg tilbakemelding på forventet leveringstid i forbindelse med bestilling.

For kjølevarer kan det være noe lengre leveringstid – ta kontakt i god tid!

Kan jeg reservere meg mot generisk bytte?

For mange legemidler finnes det flere forskjellige såkalte generiske alternativer.  Dette er legemidler med samme virkestoff, i samme styrke og i lik mengde.  Navn kan være ulike og i noen tilfeller så er f.eks tablettens form og farge litt forskjellig.

Apoteket er pålagt å tilby deg det rimeligste av disse likeverdige alternativene, men du kan selv velge å beholde det merkenavnet som legen din har ført på resepten.  Vær oppmerksom på at bare det rimeligste alternativ dekkes på blå resept, og at du evt. må dekke mellomlegget selv.

Hvordan skjer utleveringen?

Vi gir deg en forventet leveringsdato og tidspunkt ved bestilling.  Når varene er klare for levering tar vi kontakt på nytt for å avtale tidspunkt og sted.  Vi kan levere til ditt bosted eller til en annen lokasjon etter avtale.

Du må legitimere deg for vår medarbeider når du mottar varen.  Gyldig legitimasjon må ha personnummer og bilde (f.eks. pass, førerkort eller bankkort).  Du må også kvittere for at varene er mottatt.

Hvordan betaler jeg?

Vi leverer med faktura i pakken og denne betaler du på vanlig måte.  Det vil også bli mulig å betale med Vipps

Er dette virkelig lovlig?

Ja. Det har inntil nylig vært begrensinger i den norske apoteklovgivningen som hindret apotek i å sende utenfor lokalområdet sitt, men disse er nå opphevet. Vi har også sjekket det juridisk status i Spania, og vår advokat sier dette er en fullt lovlig virksomhet her.

Hva om det skjer noe underveis og legemidlene mine blir borte?

Vi leverer selv varene på flyplassen i Bergen og henter dem på Gran Canaria, i Alicante eller Malaga.  Pakkene er sporbare  og sjansen for at de kan bli borte er små.  Dersom dette likevel skulle skje vil vi få en ny leveranse frem på neste fly eller avtale en annen løsning direkte med kunden.